Accident cumplit petrecut în zona parohiei noastre

În seara zilei de vineri, 14 august a.c., am plecat împreună cu soţia şi fetiţa mea din Iaşi, spre parohia noastră - Căueşti. În jurul orelor 19.00 - 20.00, în drum spre Căueşti fiind, în apropierea localităţii Mogoşeşti, văd trecând pe lângă noi, din sens opus două maşini de asistenţă rutieră şi o maşină tip microbuz a Poliţiei. Au apărut în mintea mea unele semne de întrebare...am presupus că s-a întâmplat un accident, cum uneori se mai întâmplă pe şoselele noastre. Am ajuns la Căueşti, iar aici am aflat că la 3-4 km distanţă, pe raza comunei Scânteia, la intersecţia şoselei care duce spre comună, cu calea ferată a avut loc în jurul amiezii, un accident groaznic. Un microbuz, tip maxi-taxi, a fost lovit de acceleratul Braşov-Iaşi. Un accident cumplit în care şi-au pierdut viaţa iniţial 13 persoane din 3 localităţi diferite, iar astăzi 17 august, am aflat că şoferul maşinii, acuzat dealtfel ca fiind vinovat de această tragedie, a decedat. Maşina transporta 16 persoane. Două încă se mai luptă cu moartea pe paturile de spital din Iaşi. Este într-adevăr o tragedie care a marcat întreaga zonă; aş îndrăzni să spun că nu poate lăsa indiferent pe cineva care a aflat din mass-media despre cele întâmplate. Este un MARE semnal de ALARMĂ, pe care DUMNEZEU îl trage. Unii vor spune cum de a îngăduit Dumnezeu să se întâmple aşa ceva?!? Alţii îl vor fi acuzat ! Un lucru este însă cert...aceşti oameni, 14 la număr şi-au pierdut vieţile, iar noi nu putem rămâne în continuare indiferenţi... NU PUTEM RĂMÂNE INDIFERENŢI  la inconştienţa unor patroni de fime de transport care angajează ilegal tineri fără experienţă ca să transporte oameni;  NU putem rămâne indiferenţi la lipsa de interes a autorităţilor locale (judeţene) în ceea ce priveşte reabilitarea drumului judeţean 248, care leagă Mun. Iaşi de Vaslui, drum care trece pe lângă Scânteia; NU putem rămâne indiferenţi la modul uneori dureros prin care Dumnezeu ne atrage atenţia ... uităm să privim spre El, spre cer...privim doar orizontal şi cu toate că numai omul îşi poate ridica privirea în sus, de cele mai multe ori nu o face, sfidând mila, dragostea, bunătatea, dreptatea Lui Dumnezeu.
-Dumnezeu să îi ierte pe cei adormiţi!

Postez mai jos linkuri către diferite ziare sau televiziuni care au prezentat aspecte din tragicul accident:

Poveştile celor morţi - publicat de Cotidianul Bună Ziua Iaşi
Soferul de pe microbuzul mortii a murit - sursa BZI
În microbuzul implicat în tragedia de la Scânteia s-au găsit mai multe acte de identitate decât pasageri - sursa Antena 3
13 vieţi spulberate - sursa www.youtube.com
Accident Scânteia
Accident Scânteia - sursa www.adevarul.ro
Imagini video accident Scânteia - www.bzi.ro

Comentarii

  1. Dumnezeu sa-i ierte! M-am ingrozit: tocmai m-am intors dintr-un pelerinaj de 2 zile, in care am parcurs site de km cu un microbuz si multumesc Domnului si Maicii Sale ca ne-a adus cu bine acasa. Ingerii sa-i insoteasca si sa-i apere pe toti calatorii!

    RăspundețiȘtergere
  2. Într-adevăr, cum spuneam, nu putem rămâne indiferenţi la ceea ce se întâmplă în viaţă, fie bine sau rău... totdeauna trebuie să vedem "dincolo" de întâmplări, pentru că ele nu sunt întâmplătoare...

    RăspundețiȘtergere
  3. Dumnezeu sa-i odihneasca si sa-l ierte pe soferul nesabuit care a plecat cu constiinta acestor suflete! Iar pe tertii responsabili de nenorocire, sa-i intelepteasca!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Vă mulţumim pentru că ne scrieţi!
Părerea d-voastră contează pentru noi!

Postări populare de pe acest blog

Cuvânt la Naşterea Maicii Domnului - Sfânta Marie Mică

Icoanele praznicale așezate pe catapeteasmă

Petru Bîrsan - epitropul nostru drag ne-a parasit...1940-2011